Demokrate Centralne i Istočne Srbije uz Zorana Lutovca

Povodom pokušaja manje grupe članova Glavnog odbora Demokratske stranke, da zakažu i održe sednicu GO, 17.maja u Sava centru u Beogradu, uz odobrenje ministra Zlatibora Lončara, zajedničkim saopštenjem oglasila se grupa gradskih i opštinskih odbora sa teritorije Centralne Srbije, pre svega Šumadije ali i Istočne Srbije. U prethodna dva dana to su već učinili skoro svi gradski i opštinski odbori iz Zapadne Srbije i Vojvodine. Saopštenje prenosimo u celini :

„Obaveštavamo javnost da predstavnici odbora koji su potpisnici ovog pisma neće učestvovati u radu na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, zakazanoj za 17.maj 2020. Pored toga što je predlog o zakazivanju ove sednice u suprotnosti sa statutom DS, sednica je zakazana nelegalno, odnosno falsifikovanjem potpisa pojedinih članova.

Najoštrije osuđujemo ljude koji su u tome učestvovali i tražimo od predsednika i rukovodstva Demokratske stranke da, u skladu sa zakonom, hitno reaguju.

Ovo je pokušaj jedne grupe ljudi vođene borbom za svoja poslanička mesta, da na silu promeni politiku Demokratske stranke, kako bi dali legitimitet lažnim izborima Aleksandra Vučića. Brza reakcija Zlatibora Lončara jasno pokazuje pozadinu ovog sramnog čina.

Mi u ovome nećemo učestvovati. Na članovima Demokratske stranke i demokratskoj javnosti je da spreče Vučićevo otimanje Demokratske stranke.

Ovo vam neće proći ! Pravih demokrata je mnogo više.“

GrO DS Kragujevac, GrO DS Zaječar, GrO DS Kruševac, GrO DS Kraljevo, OO DS Sokobanja, OO DS Bor, OO DS Majdanpek, OO DS Ćuprija, OO DS Rekovac, OO DS Aleksinac, OO DS Arandjelovac, OO DS Knić

Post Author: Milan

Ostavi komentar