Budžet Kragujevca za 2020 godinu, bez javne rasprave, pred odbornicima 17 decembra

O budžetu Kragujevca za 2020 godinu odlučivaće odbornici na sednici lokalnog parlamenta 17 decembra, odlučeno je posle konsultacija predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića sa šefovima odborničkih grupa.

Budžet za narednu godinu, o kome drugi put za redom nema javne rasprave, projektovan je na devet milijardi i 900 miliona dinara. Predsednik Skupštine grada ocenio je da se radi budžetu kojim je planiran razvoj, “jer obezbeđuje dovoljno sredstava i za izradu i za realizaciju novih projekata, a na osnovu pisama o namerama potencijalnih investitora očekuje se prihod od 2,9 milijardi od prodaje imovine”.

Nacrt odluke o budžetu za 2020. godinu objavljen na zvaničnom sajtu grada Kragujevca i na oglasnoj tabli u zgradi gradske uprave i mesnim zajednicima. Kragujevčanima je ostavljena ogućnost da od petka u podne do ponedeljka pre podne dostave predloge i sugestije na ovaj najznačajniji dokument svog grada. Drugim rečima, o tome kako je gradska vlast planirala da troši njihov novac mogu da se upoznaju i izjasne samo za dane vikenda.

Podsećamo, u radu Skupštine grada već mesecima ne učestvuju opozicione stranke okupljene u Savezu za Srbiju i Pokretu slobodnih građana.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar