BLIC: Sve izvesnija promena gradonačelnika Kragujevca

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić mogao bi uskoro da bude smenjen sa te funkcije, a u tom slučaju funkcionera SNS i starijeg sina bivšeg predsednika Srbije najverovatnije bi zamenio Veroljub Stevanović, lider Zajedno za Šumadiju, saznaje „Blic“.

O toj opciji se sve više razmišlja zbog činjenice da grad ne uspeva da se izbori sa sve većim finansijskim problemima, a Nikolić, prema tvrdnjama našeg izvora, već duže vreme ne uspeva da pronađe odgovarajuće rešenje i pored velike pomoći države.

– Činjenica je da Nikolić nije uspeo da odgovori izazovu u vođenju grada. U SNS smatraju da njegovi kapaciteti, ali i kapaciteti njegovih saradnika nisu dorasli mestu na kojem se nalazi. Jedna od opcija je da na njegovo mesto dođe Stevanović, koji je već dolazio kod nekih članova koalicije na konsultacije. Deo odbornika SNS smatra da će se tada naći u nebranom grožđu, jer bi oni, koji su glasali za Nikolića, kada dođe vreme, trebalo da glasaju za njegovu smenu. Ipak, činjenica je da su i oni zbunjeni njegovim vođenjem Kragujevca – kaže naš izvor i dodaje:

– Neki Nikolićevi potezi, poput kupovine kožnih cipela za radnike uprave, čisti su faulovi jer ukazuju na nepotrebno rasipanje para u vreme dok vlast apeluje na štednju. To je samo vrh ledenog brega – dodaje naš sagovornik.

Činjenica je, kako dodaje naš izvor, i da Stevanović nije gadljiv na funkciju i da se i on sa svoje strane se svim silama trudi da ponovo dođe na vlast u Kragujevcu.

– U momentu kada je Boško Ničić prešao u SNS i postao poverenik za istočnu Srbiju, i Stevanović je upravo preko Ničića pokazao dobru volju za saradnju sa naprednjacima. Oberučke bi dočekao da se vrati na vlast u Kragujevac – kaže naš izvor.

 

Skupština opštine Kragujevac ima 87 odbornika, a od toga 31 pripada Srpskoj naprednoj stranci. Druga po brojnosti je Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića, koji ima 14 odbornika. Stevanović za „Blic“ kaže da je vreme da svi sednu da porazgovaraju kako bi se spasao Kragujevac.

– A odakle vama informacija da ću opet da budem gradonačelnik? Niko me iz SNS još nije zvao, ali grad tone i vreme je da se nađemo i porazgovaramo kako da pomognemo gradu. Neverovatno je da i pored silnih državnih para koje su upumpavane u grad, Kragujevac sve dublje tone. Dok sam ga ja vodio, Kragujevac je po uspesima bio odmah iza Beograda, a sada je na sto i nekom mestu. Grad je doveden do propasti, čak i odbornici SNS to pričaju – kaže Stevanović.

 

Radomir Nikolić nije odgovarao na pozive i SMS-ove novinara „Blica“.

 

 

Izvor: BLIC

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar