Biljana Stošić Ilić osudila u ime šumadijskog okruga nasilje koje se prelilo i na Kragujevac

Povodom situacije u Srbiji, vezano za demonstracije koje su se prelile i na veće gradove u Srbiji, uključujući Kragujevac, saopštenjem se oglasila načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Stošić Ilić :

„Kao načelnica Šumadijskog upravnog okruga, najoštrije osuđujem brutalno nasilje koje se, u manjoj meri, ali ipak prelilo i u Kragujevac.
Oni kojima ni najmanje nije stalo do građana Kragujevca, Šumadije i čitave Srbije, na najgrublji način zloupotrebljavaju strah i zabrinutost ljudi pa u ovim teškim, najtežim momentima pokušavaju sa destabilizuju, ne samo vlast i njene nosioce, već i ceo sistem. Bez sistema rukoveđenog argumentima, snagom, znanjem i moći ne može da se organizovano, odgovorno i uspešno pobedi pandemija korona virusa.
Mi se danas suočavamo sa dva, uslovno rečeno, nevidljiva neprijatelja: virusom, sa kojim se bori ceo svet i još opasnijim po zdravlje i život nacije, vandalizmom i razbojništvom na ulicama naših gradova.
Po scenariju već viđenog, pred našim očima se odvija najgrublja manipulacija narodom. Pod izgovorom protesta protiv privremene restrikcije prava i sloboda, pokušava se prekrojiti neopoziva izborna volja građana.
Oni koji su doživeli nedavni izborni fijasko na najperfidniji način, skrivaju stvarnu suština protesta koja je i dublja od samog nezadovoljstva i frustracije, ne toliko zbog bojkota ili totalnog poraza na njima, koliko zbog nadmoćne i ubedljive pobede Srpske napredne stranke na čelu s našim predsednikom Aleksandrom Vučićem i ogromnog i rastućeg poverenja kojeg mu je narod ponovo poverio.
Sve se ovo dešava u momentu kada se, ponovo, prelama sudbina države i celog društva; kada međunarodna zajednica po ko zna koji put pokušava da otrgne ono što je ovom narodu najsvetlije, naše Kosovo i Metohiju.
I baš u tom momentu, kada bismo trebali biti jači, jedinstveniji i ujedinjeniji nego ikada, vidljivi i nevidljivi, samo naizgled dobro skriveni stvarni neprijatelji ovog društva i države u rušilačkom pohodu bez skorijeg presedana kreću da poljuljaju našu pregovaračku poziciju, koja je godinama brižljivo i s mukom jačana. Sve se dešava sada kada smo iz potpuno završene priče, koju su zapečatili baš ti
naši skriveni neprijatelji, koji danas divljaju po ulicama, uspeli da našu priču i prvorazrednu temu vratimo za pregovarački sto.
U sklopu nesretnih okolnosti koje nam je režirala pandemija korone, političko podzemlje najgrublje zloupotrebljava opravdanu uznemirenost i strah građana od zaraze.
Pozivam narod, naše Šumadince da ne nasedaju na ovako očigledne provokacije.
Apelujem da se distanciraju, ograde i s gnušanjem odbace i osude rušilačke varvarske ispade kao pojavni oblik ofanzivne akcije onih koji nikada nisu i neće želeti dobro našem narodu, naciji i državi.
Spremni da uvek delimo sudbinu naših sugrađana, a naročito u ovim preteškim momentima. Pozivam ljude da ne nasedaju, da ostanu kod kuće i ne zalažu svoje i živote svojih najmilijih za interese svih onih kojima do našeg naroda i države nikada nije bilo stalo.
Koliko još puta bi trebalo da nam se desi paljenje skupštine da shvatimo šta nakon toga sledi?
Istorija, ta nepogrešiva učiteljica života, i ovih dana nas podseća da je nužno da obnovimo lekciju koju smo možda opet pomalo i zaboravili!
Samo što bi ta neprelazna ocena ovoga puta mogla biti bez roka za popravni ispit.
Uvereni smo da velika većina građana razume stvarne razloge i da neće dati podršku onima koji pokušavaju da uruše našu i budućnost naše dece.“

Foto : Petar Miljković

Post Author: Milan

Ostavi komentar