Akcija Omladinske mreže SzS „Uzbuni se“

Omladinska mreža kragujevačkog Saveza za Srbiju organizovala je u znak podrške Aleksandru Obradoviću, uzbunjivaču iz „Krušika“ akciju „Uzbuni se!“ danas, sreda 20 novembar, u centru Kragujevca.

Aktivisti su lepili nalepnice „uzbuni se“ sa brojem telefona i imejl adresom na koju Kragujevčani, kao i građani širom Srbije, mogu prijaviti korupciju, u „pečurkama“ u Pešačkoj zoni, ali i na gradskim i republičkim institucijama, ustanovama i preduzećima.

Omladinska mreža kragujevačkog SzS apeluje na Kragujevčane da ukoliko imaju saznanja o korupciji u gradskim ili republičkim institucijama pozovu 0800/000-205 radnim danima od 8 do 16 časova, poziv besplatan, ili pošalju poruku ili dostave dokumentaciju na zaštićenu imejl adresu uzbunise@protonma.com.

Akcija „Uzbuni se“ realizuje se širom Srbije s ciljem da se zaustavi nezakonito i nenamensko trošenje novca, korupcija, trgovina uticajem, kriminal, ali i da se prikupljanjem dokaza ojačaju uzbunjivači kako bi odgovorni za korupciju bili u skladu sa propisima kažnjeni.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar