23 protest #1od5miliona: Stop lažima-budi normalan

Posle 23 proteste šetnje #1od5miliona pod sloganom „Bez laži-budi normalan“, Kragujevčanima su se sinoć pred Prvom kragujevačkom gimnazijom obratili novinar Srđan Škoro, Lazar Đurović, član Izvršnog odbora Narodne stranke i lider Dveri Boško Obradović.

U Kragujevcu je nastao SMAK, ali Kragujevac je pod dinastijom Nikolića doživeo pravi sunovrat i smak vrednosti. nepostojećim ljudima. Živimo u zemlji u kojoj predsednika teško možeš da uhvatiš u laži, jer nikada ne govori istinu. Živimo u zemlj u kojoj predsednik maše nepostojećim ljudima, Jedino obećanje koje je ispunio Aleksandar Vučić je da vas sve zaobiđe kao u onoj narodnoj „zaobilazi kao kiša oko Kragujevca, izjavio je, između ostalogje nastao SMAK,. Srđan Škoro.

Lazar Đurović je govorio da za vreme naprednjačke vlasti Kragujevac gubi regionalne centre državnih i javnih preduzeća, kao i da samo kragujevački Klinički centar, koji je u veoma teškom stanju, zaobilazi rekonstrukcija. Ne samo da je skener u Kliničkom centru najstariji na Balkanu, već iz ove ustanove odlaze iskusni stručnjaci i medicinsko osoblje.

Lider Dveri, Boško Obradović istakao je da se protesti širom Srbije nastavljaju i da samo od istrajnosti, solidarnosti i hrabrosti građana i opozicije zavisi ostvarenje dva najznačajnija zahteva- sloboda medija i fer i pošteni izbori. Naglasio je da nema povratka u institucije i da je platforma za pregovore s vlastima presek stanja koji su za protest uradiio tim stručnjaka za pitanje izbora i slobodu medija.

Da se vratimo u normalnost, da izađemo iz političke krize, postoje samo dva načina. I Aleksandar Vučić i napredna stranka mogu da biraju da li će se dijalog i debata vratiti u institucija, da li će osloboditi medije na šest meseci uoči slobodnih i fer izbora. Ako na to ne pristanu, biće smenjeni na ulici i sudiće im ulica, zaključio je lider Dveri.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar