200 miliona manje za kapitalne investicije

Dugoočekivani rebalans koji se priprema duže od tri meseca pokazao je da ne donosi ništa novo sem praznih reči, jer u budžetu 2016. godine kapitalne investicije su iznosile 800 milona a danas se smanjuju na 200 miliona, kazao je šef Odborničke grupe Pokreta za naš grad Miloš Anđelković, na konferenciji za novinare održane tokom skupštinskog zasedanja.

Komentarišući predlog Odluke o visini stope poreza na imovinu, na koju je podneo amandman, Anđelković je rekao da je Kragujevac grad u kome nema investicija, a da povećanje stopa poreza za građane od 50%, predstavlja način da se poveća prihodovna strana gradskog budžeta a bez novih zapošljavanja i bez novih investicija. On smatra da se ni ovom odlukom ne dobija ništa novo, jer će oni koji plaćaju, plaćati i dalje više, a oni koji ne plaćaju i koji nisu uvedeni u poresku evudenciju i dalje neće plaćati.

Andjelković se kritički izrazio i prema subvencijama koje grad daje javnim komunalnim preduzećima, čime Kragujevac kako je rekao finansira nesposobnost direktora tih preduzeća.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar