Završno predstavljanje Dramske sekcije SKC-a

Umesto u junu, završno predstavljanje Dramske sekcije SКC-a u formi otvorene probe, ovoga puta, biće održano u septembru, sutra od 20 časova, na Letnjoj sceni SKC-a. Otvorena proba je kratka kolaž-forma kojom se prikazuju tehnike i usvojena znanja iz svih sfera pozorišnog života.
Ovoga puta, u skladu sa nastalom situacijom, pred polaznike radionice Akademskog pozorišta SКC-a postavljen je zadatak prikazivanja teatra u uslovima izolacije. Ovogodišnju Otvorenu probu čini grupa vežbi nazvanih „izolacione vezbe”, koje asociraju i na očuvanje fizičkog, ali i mentalnog zdravlja pomoću različitih tehnika prilagođenih za samostalni rad. Кroz kratki performans, polaznici imaju zadatak da glumačkim vežbama izraze svoj stav prema novonastaloj situaciji u društvu, da prikažu načine formiranja novog umetničkog izraza, ali i da promisle o budućnosti takozvanog virtuelnog tetra. Takođe, odabir tekstova za tumačenje i prikazivanje povezan je sa temom kuge, pripovedanja u izolaciji i straha od smrti i samoće, te je tako kao tekstulna osnova odabran Bokačov „Dekameron”, upotpunjen citatima iz Pekićevog „Besnila” i Manove „Smrti u Veneciji”. Pored proznih, iskorišćeni su i citati iz poezije sa sličnom tematikom, ali i dečje poezije sa temom higijene i borbe protiv bolesti, čime se i jedna ozbiljna situacija stavlja u kontekst dečje igre.
Otvorena proba je ujedno i idealna prilika za sve zainteresovane, potencijalno nove članove naše Dramske sekcije, da se upoznaju sa radom i atmosferom koju Dramska sekcija SКC-a nosi.
Usled poštovanja propisanih mera, broj mesta je ograničen, a svi zainteresovani moći će da rezervišu svoje mesto putem telefona 060/0335027.

U slučaju kiše, Otvorena proba biće održana u Кontakt galeriji SКC-a.

ULAZ JE SLOBODAN

Post Author: Milan

Ostavi komentar