World Music festival u Kragujevcu

Kragujevački Studentski kulturni centar predstavlja prvo izdanje World Music festivala u Kragujevcu, koji će biti održan 3. decembra u Knjaževsko-srpskom teatru sa početkom u 20h. Nastupaju bend Oratniza iz Bugarske i Naked iz Srbije. Cena ulaznice je 500 dinara, a karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta.

Sastav Oranicu čine šest mladih bugarskih muzičara koji dele ljubav ka bugarskom folkloru i modernim bas žanrovima. Muzika Oranice je mešavina narodnih melodija, ortodoksnog pevanja, dalekih aboridžinskih tema, hip-hopa, trapa, D’n’B-a i neparnih ritmova. Oranica tumači nasleđe bugarske tradicionalne pesme na način koji naša generacija može stvarno prihvatiti i razumeti.

Naked je vrhunski core-band iz Beograda čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenom balkanskom tradicijom i fri džezom.Njihov korpulentan i žestok miks tradicionalnog muzičkog nasleđa Balkana sa elementima svinga i fri džeza predstavlja soundtrack beskrajnoj potrazi benda za pravim muzičkim identitetom.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar