“Voćni dan” premijerno u Knjaževsko srpskom teatru

Reditelj Jakovljević, koji potpisuje i scenografiju predstave, ističe da je reč o tragikomičnoj priči koja govori o svetu duhovnih i telesnih bogalja umornih od života, lišenih moralne samospoznaje, izgnanicima iz sopstvenog života koji neshvataju da svi uzroci njihovih problema leže duboko u njima i čekaju da budu osvešćeni, preispitivanju sopstvene prošlosti sa “krpicama svesti i ostacima sećanja” u politizovanom društvu koje je u agoniji, nezadovoljstvu svim i svačim oko sebe, o uzdržavanjima i odustajanjima, o pasivnosti, kukavičluku, neodlučnosti, o beznađu. O odustajanju od života. O besciljnoj nostalgiji.

Kako pobediti nihilističku stihiju i samodestrukciju, prevazići patnju i bol, vratiti veru i nadu u pobunu? Kako doći do prave odvažnosti koja ljude čini istinskim buntovnicima sa snagom da probude žudnju za životom i ostvare smisao svog postojanja? Kako se izbaviti iz samotnog zatočeništva? Kako…?

Glumački ansambl ove predstave čine Zdravko Maletić, Nikola Milojević, Isidora Rajković, Dragan Stokić, Ivan Vidosavljević i Nenad Vulević. Kostime potpisuje Jelena Janjatović, muziku Dragoslav Tanasković, a scenski dizajn Ana Kolbjanova.

Foto : Nebojiša Raus

Post Author: Milan

Ostavi komentar