UMMUS otvara svoju četvrtu sezonu

Kulturni centar UMMUS otvoriće svoja vrata posle letnje pauze i krenuti u četvrtu sezonu svojih kulturnih i edukativnih događaja, sutra u 20 sata, pop art izložbom mladog kragujevačkog umetnika Vojina Milojkovića, a u 22 časa publika će moći da čuje nastup lokalnih muzičara. Već sutra, od 22 sata, Kragujevčani će uživati u koncertu cover benda „Rumble“, koji izvodi popularne rokenrol hitove.
Izložba portreta rađenih digitalnom tehnikom predstavlja kulminaciju dosadašnjeg akademskog iskustva i individualnog rada tokom i posle master studija umetnika Vojina Milojkovića. Serija ovih radova iznad svega se bavi pitanjima egzistencije pojedinca u jednom mikrokosmosu, ali i svačije pojedinačne percepcije u odnosu na ostatak sveta. Milojkovićevi radovi mogu se jednostavno posmatrati i kao portreti sa jednim autentičnim likovnim izrazom inspirisanim modernim mediumima, pop kulturom i pop artom, osnovnim likovnim elementima – kolorit, linija i površina.
Vojin Milojković, rođen je u Kragujevcu, diplomirao je Filološko-umetnicki fakultetet u Kragujevcu, odsek Primenjene umetnosti, studijska grupa Zidno slikarstvo, u klasi profesora Gorana Rakića. Završio je master primenjenih umetnosti na studijama zidnog slikarstva na FILUMU kod mentora dr Bojana Otaševića. Posle master studija je završio i kurs za rezervne oficire na vojnoj akademiji gde je stekao čin potporučnika. Tokom srednje škole i fakultetskih dana, ali i sada, aktivno se bavi volonterizmom i aktivizmom.
„Rumble“ je grupa kragujevačkih muzičara koji sviraju popularne pesme snimljene u periodu od 60-tih do 90-tih godina prošlog veka. „Rumble“ čine Kristina Simović, vokal, Đorđe Slavković, gitara, Bojan Vukomanović, bas i Lazar Avdić Dečko, bubnjevi, a izvode pesme „AC/DC-ja”, Billy Idola, „Deep purple-a”, „Led zeppelina” i drugih.

Post Author: Milan

Ostavi komentar