U Gimnaziji koncert kontrabasiste Dušana Kostića

Koncert kontrabasiste Dušana Kostića, uz klavirsku saradnju Tijane Simonović, održaće se u subotu, od 20 sati, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Dušan Kostić je student Akademije umetnosti u Novom Sadu i Muzičke akademije u Bazelu, a do sada se usavršavao kod najpoznatijih kontrabasista čiji je broj impozantan. Kao solista, kamerni i orkestarski muzičar nastupao je u najprestižnijim koncertnim salama i na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu. Kao solista orkestra Liechtenstein Young Soloists, čiji je član od 2016. godine, snimio je CD za SONY Records Red Seal i DVD za Holivudsku kompaniju BFMI. Od 2017. je član Menuhin Gstaad Festival Orchestra i solo kontrabasista orkestra Baltic Sea Philharmonic, a od 2019. i član iPalpiti International Artists u Los Anđelesu. Nosilac je brojnih nagrada i priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Tijana Simonović je Samostalni stručni saradnik-korepetitor na Katedri za gudačke instrumente na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U toku školovanja pohađala je brojne majstorske kurseve kod renomiranih pedagoga i osvajala brojne nagrade na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Koncert se održava se u okviru koncertne sezone Convivium Musicum ’19 uz podršku Grada Kragujevca, Filološko-umetničkog fakulteta, Muzičke škole „dr Miloje Milojević”, Muzičkog centra Kragujevac i ostalih prijatelja manifestacije. Na programu su dela V. Montaga, R. Gliera i Đ. Botesinija, a ulaz je slobodan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar