Trio Sveti u SKC

U nedelju od 21 sat, u Kontakt galeriji SKC-a, ponovo će nastupiti Trio Sveti, koji na tom mestu sada već tradicionalno nastupa svakog avgusta.

Jedan od članova već dve decenije živi i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara od rodnog Beograda. Reč je o Marku Đorđeviću, za koga čuveni gitarista iz grupe Herbie Hancock-a, Lionel Loueke, kaže sledeće: ‘Marko je jedan od najboljih svetskih bubnjara! Poseduje fascinantnu tehniku i isto takvu muzikalnost. Njagova kreativnost i originalnost su razlozi zbog kojih volim da sviram sa njim!’  Modern Drummer magazin ga zove ‘bubnjarem svetske klase’ i ‘istinskim inovatorom’. Osim Lionela Loueke-a, Marko je nastupao i sa drugim poznatim imenima svetske scene kao sto su Matt Garrison, Wayne Кrantz, Jonah Smith, Clarence Spady, Lucky Peterson, Michael Henderson, Ole Mathisen, Jacques Schwartz-Bart, Garry Willis, Hal Crook, Eli Degibri, Lionel Loueke, Aaron Goldberg, The Itals, The Кung Fu Masters, Chris McDermott, Ole Mathiesen, Sten Hostfalt, The Mason Brothers, Eric Lewia i mnogi drugi. Sa četvrtim albumom kao lider njujorške grupe Marko Đorđević & Sveti dobio je recenziju sa 5 zvezdica na čuvenom portalu Criticalljazz.com, dok je kritičar San Diego Chronicle Richard Shinin album nazvao jednim od najboljih jazz izdanja u 2013.

Uz Marka i Sveti verno stoje Vasil Hadžimanov i Branko Trijić ali zbog Vasilove sprečenosti da nastupa na koncertu u Кragujevcu, na njegovu i Brankovu preporuku dolazi kao zamena naš muzičar svetskog kalibra – Aca Pejčić Pile!

Ulaz na koncert je slobodan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar