Specijalna projekcija filma „Ajvar“ u subotu u Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopu

Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Gordan Kičić, Aleksandra Janković, Branka Petrić, Paulina Manov i ostali glumci i autori filma „Ajvar“ pokloniće se publici u Kragujevcu na specijalnoj projekciji u subotu 14. decembar u Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopu.

Film, koji na iskren i emotivan način predstavlja život, ljubav i odnose koje gradimo sa ljudima koji nas okružuju, dobio je najprestižnije nagrade na festivalima na kojima je prikazan.

Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu.Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana „koreografija“ koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši…

Scenario za Ajvar, produkcijske filmske kuće „Biberče“, u distribuciji „Taramaunt filma“, napisale su rediteljka Rosi i Maja Todorović. Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer Mateja Rackov.

Realizovan u srpsko-crnogorskoj koprodukciji, film su podržali Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture Republike Srbije i Ministarstvo kulture Republike Crne Gore.

Projekcija počinje u 20 časova.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar