Sedam predstava u takmičarskom delu “Zlatne iskre”

Međunarodni lutkarski festival “Zlatna Iskra” biće održan od 17. do 20. maja u Kragujevcu. Svečano otvaranje 23. po redu festivala je zakazano za 17. maj, 2021. godine sa početkom u 18 časova.

Na takmičarskom repertoaru festivala je sedam predstava iz isto toliko zemalja – Rusije, Španije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.

Smotra će početi ceremonijom otvaranja u ponedeljak, 17. maja u 18 sati a potom će biti izvedena prva takmičarska predstava na festivalu „Potraga za plavim zecom” novosadskog Pozorišta mladih. Predstave se igraju u terminima od 10, 12 i 18 sati na sceni Pozorišta za decu Kragujevac.

O nagradama na festivalu odlučivaće tročlani žiri u sastavu: Dragana Miloševski Popova (glumica i rediteljka) iz Skoplja, Davor Dragojević (glumac i reditelj) iz Podgorice i Ana Kolbijanova (scenograf, kostimograf i kreator lutaka) iz Ukrajine koja trenutno radi kao scenograf u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru.

Festival će svečano biti zatvoren u četvrtak, 20. maja u 18 sati manifestacijom iz pratećeg programa smotre, koncertom ansambla za muziku stare Srbije „Renesans”.

Post Author: Milan

Ostavi komentar