Salon antiratne karikature u Piteštiju

Povodom Dana državnosti Rumunije u holu gradske uprave pobratimskog Piteštija otvorena je izložba 19. Salona antiratne karikature, koja je premijerno predstavljena 21. oktobra u Kragujevcu.

Ideja Salona je, da posle premijernog predstavljanja u Kragujevcu, putuje svetom i prenosi poruke mira koje upućuju karikaturisti iz celog sveta okupljeni oko ove kragujevačke antiratne manifestacije. Izložba Salona je do sada predstavljena u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, u izložbenim prostorijama zgrade “Šarmanj“ Evropske komisije u Briselu, u Poltavi (Ukrajina), Berlinu, Drezdenu (Nemačka), Bielsko-Biala, Osvijenćimu, Opoli, Bidgošču (Poljska), Limasolu (Kipar), Meksiko Sitiju (Meksiko), Temišvaru i Piteštiju (Rumunija), Parizu i Sirenu (Francuska), Kasinu i Karari (Italija), Nju Hejvenu (SAD).

Na otvaranju izložbe Salona antiratne karikature u Rumuniji pored direktorke Spomen parka “Kragujevački oktobar“ Marijane Stanković, govorili su Komel Jonika gradonačelnik Piteštija i Sebastijan Tudor istoričar. Izložba će u holu gradske uprave Piteštija biti otvorena tokom decembra.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar