Prvo međunarodno takmičenje mladih pijanista “Dr Miloje Milojević”

Muzička škola „Dr Miloje Milojević“ organizuje Prvo međunarodno takmičenje mladih pijanista u Kragujevcu, u periodu od 4. do 8. maja . Takmičenje će biti organizovano u saradnji sa Udruženjem ljubitelja umetnosti „Ljubica Marić“ i Udruženjem umetnika „ArtLink“ iz Beograda.

Takmičenje predstavlja centralni događaj u nizu koncerata, predavanja i opera-bajki, sakupljenih pod nazivom „Muzika se čuje“, kojim škola tokom čitave godine obeležava jubilej – 75 godina postojanja.

Međunarodno takmičenje mladih pijanista nosi ime dr Miloja Milojevića, kompozitora, dirigenta, pijaniste i prvog doktora muzikologije na našim prostorima.

Preko 100 prijavljenih učesnika nastupiće u šest različitih kategorija. Takmičare će ocenjivati međunarodni stručni žiri sačinjen od eminentnih klavirskih umetnika i pedagoga u sastavu: Sebastian Berakdar (Nemačka), Minsoo Hong (Južna Koreja), Jovanka Višekruna Janković (Srbija).

Takmičenje će biti otvoreno u četvrtak 4. maja u 20 časova koncertom koji će održati Minsoo Hong (klavir) i Jonas Gaube (violončelo) u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Na programu će biti dela Bramsa i Šumana.

Takmičarski program će biti ispraćen koncertom Sebastiana Berakdara (klavir), koji će se održati u nedelju 7. maja u 20č u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, dok će u ponedeljak 8. maja u 19č dr Nebojša Todorović, muzikolog, održati muzikološko predavanje na temu „Život i stvaralaštvo dr Miloja Milojevića“, u Galeriji Đura Jakšić.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar