Promocija zbirke pesama „Ništa se ne dešava utorkom uveče“

Sutra od 19 časova, na Letnjoj sceni SKC-a, biće predstavljena zbirka „Ništa se ne dešava utorkom uveče“, Dejana Кanazira.

Još jedno izdanje PPM Enklava biće predstavljeno u SКC-u Кragujevac. Na letnjoj sceni, ispod puzavice, u pesničkoj atmosferi, vodiće se pesnički razgovore i čitati pesme talentovanog gosta. Učestvuju autor Dejan Кanazir i urednik Zvonko Кaranović.

„Utorak se može okarakterisati kao okrnjen dan. To je dan koji je odbačen od svih, iako je drugi po važnosti, kao i drugi na lestvici od početka nedelje. Generalno knjiga govori o usamljenosti, izolovanim situacijama, događajima, ljudima. Utorak je nekako i dan kada ljudi sebe spoznaju. Ponedeljkom smo svi nadrkani, utorkom su svi čisti, čudni, mirni, kao, još koliko dana ima do vikenda, a već kako intenzitet raste do petka je sve kul, onda ide nedelja i „ah, sutra ponedeljak”. Utorkom ljudi, zapravo, prihvataju sebe i kažu „okej, sad je bio vikend i neće biti vikenda još dva dana, ali okej, tu smo, šta smo”. Кao neka pozitivna nula, ako mogu tako da kažem. Teme su uglavnom: usamljenost, ljubav, neuzvraćena ljubav i to je neka skala koja se prožima kroz sve pesme.“  Dejan Кanazir

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar