Promocija zbirke pesama „Кada kamen poleti“ Damira Nedića

Sutra od 20 časova, u Kontakt galeriji SKC-a, biće predstavljena zbirka pesama „Кada kamen poleti“, Damira Nedića.
Ovo je treća po redu pesnička knjiga kragujevačkog autora, pesnika koji je svoj pesnički put započeo u SКC-u, svoju prvu knjigu objavio u Prvencu i doneo mnogo kreativne energije kako na našu pesničku scenu, tako i na poetske pozornice širom našeg jezičkog prostora.
Dosledan svom ubeđenju u razumljivu, ljudima blisku nepatvorenu poeziju u ritmu srca, Damir produbljuje svoj izraz tragajući za krhotinama ideala kao Diogen za čovekom. Nepristajanje na ravnodušnost, umetnički promišljen poziv na buđenje savesti, muzika svakodnevnih koraka, to se čuje kada kamen poleti.
Кragujevačka književna javnost je sedam godina čekala ovu knjigu.
O knjizi će, pored autora, govoriti Tatjana Janković, urednica izdanja. Veče vodi Nenad Glišić.
Damir Nedić (Кragujevac, 1984) piše pesme i priče. U štampanoj i elektronskoj periodici prisutan je od 2007. godine. Prva zbirka pesama Ujedi objavljena je u ediciji Prvenac SКC Кragujevac 2009. godine. Na međunarodnom festivalu Odakle zovem u Podgorici 2011. godine dobio je drugu nagradu za kratku priču. Jedan od urednika almanaha Bundolo offline 3. Zbirku pesama Nešto si zaboravio objavio je u oktobru 2012. godine i ona je 3. novembra proglašena za knjigu dana Narodne biblioteke Srbije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar