Promocija publikacije “Kako je jedna ceduljica srušila MUP”

“Kako je jedna ceduljica srušila MUP“ naziv je publikacije koja će u ponedeljak 17. maja biti predstavljena u Kragujevcu.

Višegodišnje istraživanje fenomena korupcije i vladavine prava, autor Siniša Janković pretočio je u studiju intigantnog naziva, o kojoj će u Medijskom skloništu razgovarati sa kragujevačkim novinarima.

Izdavač je pančevačka organizacija Institut za istraživanje korupcije Kareja, a publikacija je objavljena u okviru projekta Vladavina prava u Srbiji na primeru MUP-a, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo. Reč je o drugom delu edicije koju je otvorila knjiga „Oči u oči sa političkom korupcijom”, istog autora. „Pokušao sam da sa više aspekata osvetlim političku korupciju. Ova studija smešta je u širi društveni kontekst kao odraz njenog uticaja na vladavinu prava. Za tu, na prvi pogled suvoparnu temu, opredelio sam se sagledavši njen aktuelni društveni, ali ne zanemarujući ni naučni značaj. Ipak, teorija će ostati u drugom planu. Time ne umanjujem njen značaj, već je ostavljam onima koji o njoj više znaju,“ objašnjava autor.

Siniša Janković je inače policijski inspektor u penziji. U MUP-u je radio duže od tri decenije, uglavnom na poslovima suzbijanja privrednog kriminaliteta, a bio je i član radne grupe koja je istraživala 24 sporne privatizacije u Srbiji. Urednik publikacije je dr Predrag Petrović, programski direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP), a stručni konsultant i istraživač Zlatan Vulić, nekadašnji sudija i inspektor privrednog kriminaliteta, sada advokat. Prva promocija publikacije upriličena je 10. maja, simbolično u selu Кukulovce kod Leskovca, koje je prošle godine postalo poznato kada su meštani zapretili da neće glasati na izborima jer godinama dobijaju lažna obećanja o izgradnji puta, nakon čega je asfalt ekspresno stigao u selo.

Promocija publikacije “Kako je jedna ceduljica srušila MUP“ u Kragujevcu će biti održana u ponedeljak 17. maja, u 10 i 30 časova, u Medijskom skloništu. O knjizi će sa predstvnicima medija razgovarati autor Siniša Janković i stručni konsultant Zlatan Vulić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar