Promocija nove knjige Muharema Bazdulja u SKC-u

Knjiga Muharema Bazdulja „Pop književnost“, nastala kao ciklus predavanja autora u domu kulture beogradskog Studentskog grada, biće predstavljena i kragujevačkoj publici 8 februara u Kontakt galeriji SKC-a.

Muharem Bazdulj (Travnik, 1977) pisac je, novinar i prevodilac. Pre Kvadratnog korena iz života objavio je još sedam romana. Njegovi romani su objavljeni i u prevodima na engleski, nemački, poljski, bugarski i makedonski jezik. Osim romana, piše kratku prozu te eseje i publicistiku. Pojedine priče i eseji prevedeni su na petnaestak jezika.
Redovno piše za sarajevski dnevni list Oslobođenje, kao i za beogradsku Politiku i magazin Nedeljnik. 2013. godine dobio je nagradu za najboljeg novinara u štampanim medijima u Bosni i Hercegovini od strane Društva novinara BiH. Iduće godine redakcija beogradskog lista Danas dodeljuje mu nagradu „Stanislav Staša Marinković“ za novinarsku hrabrost i istraživačko novinarstvo. Iste godine dobija i nagradu „Bogdan Tirnanić“ Udruženja novinara Srbije za najbolji komentar.
Među delima koje je preveo sa engleskog jezika su i knjiga izabranih pesama irskog nobelovca V.B. Jejtsa te knjiga prepiske Alena Ginsberga i Džeka Keruaka.
Živi u Beogradu.

O knjizi će govoriti autor i urednica Tamara Mitrović. Promocija počinje u 19 časova.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar