Promocija monografije Renate Ulmanski u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije u Beogradu

Promocija monografije posvećene glumici Renati Ulmanski održaće se u sredu, 26. aprila 2023. godine od 19 časova u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije u Beogradu, Gospodar Jevremova 19.

Monografiju Renata Ulmanski Njegovo veličanstvo: Slučaj, u izdanju Knjaževsko-srpskog teatra priredio je reditelj Marko Misirača.

O knjizi će govoriti Renata Ulmanski, Hana Selimović, Svetozar Cvetković, Miloš Krstović i Marko Misirača.

Monografija posvećena jednoj od najpoznatijih srpskih filmskih, pozorišnih i televizijskih glumica, nedavno je promovisana u Knjažesko-srpskom teatru.

Inače, Knjaževsko-srpski teatar je 2017. godine Renati Ulmanski, dobitnici mnogih glumačkih nagrada i priznanja, za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji, dodelio Statuetu „Joakim Vujić”.

„Renata Ulmanski je omiljena glumica svih generacija sa višedecenijskom uspešnom karijerom filmske, televizijske i pozorišne glumice. Pozorišne scene na kojima je igrala oplemenila je svojom umetničkom jedinstvenošću bojeći dramske likove osobenim šarmom i toplinom. Svojim dugogodišnjim posvećenim glumačkim angažmanom i postignutim umetničkim rezultatima Renata je dala izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji“, navodi se u saopštenju povodom dodele Statuete.

Monografija je prateći deo ovog uvaženog priznanja Knjaževsko-srpskog teatra. Ulaz na promociju monografije je slobodan.

Sa istinitom pričom iz Drugog svetskog rata, ansambl Knjaževsko-srpskog teatra će prvi put nastupati pred beogradskom publikom, u četvrtak 27. aprila u Ateljeu 212, na sceni „Mira Trailović“. „Ilda Geršner“ je ostvarenje nastalo u oktobru prošle godine, po nagrađivanom tekstu Jelene Kajgo i u režiji Stevana Bodrože.

Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostimografiju Milica Kolarić, asistent kostimografa je Strahinja Tabaković, dok je za scenski pokret bio zadužen Miodrag Krčmarik.

U predstavi igraju: Ana Kolangeli, Nikola Milojević, Nadežda Jakovljević, Mladen Knežević/Rifat Rifatović, Jasmina Dimitrijević, Čedomir Štajn, Marija Rakočević i Nenad Vulević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar