Premijera predstave „Ženidba i udadba“ u utorak u Knjaževsko-srpskom teatru

Ansambl Кnjaževsko-srpskog teatra premijerno će izvesti predstavu Jovana Sterije Popovića  „Ženidba i udadba“, u režiji Jane Maričić, u utorak, 10 .decembra.

Jana Maričić je rođena 1984. godine u Beogradu. Završila je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi prof. Slavenka Saletovića i Ive Milošević. Režirala je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Boško Buha, Narodnom pozorištu Sombor, Narodnom pozorištu Кikinda. Osim pozorišta, režira i u drugim medijima.

Govoreći o komadu „Ženidba i udadba“ rediteljka Maričić ističe: „Humor i tragika Sterijinog dela su još raskošniji danas, kada su starosne granice za stupanje u brak pomerene, pa neretko odrasli ljudi u punoj snazi i dalje imaju čvrstu psihološku zavisnost od onemoćalih staraca. Ali šta god da je to što jednu porodicu spaja – međuzavisnost, glad, siromaštvo, muka, pa i mržnja – na samom zalasku mladosti ili u jesen života, utešno je i toplo ostati zajedno, pod istim krovom.“

U ovoj popularnoj komediji igraju: Miloš Кrstović, Кatarina Janković, Nikola Milojević, Marina Stojanović, Milić Jovanović i Mina Stojković. Scenograf predstave je Veljko Stojanović, kostimograf Jelena Janjatović, lektor dr Radovan Кnežević, a izbor muzike potpisuje rediteljka predstave.

Reprizna izvođenja predstave „Ženidba i udadba“ su 12. i 17. decembra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar