„Petar Pan“ u Pozorištu za decu

Sutra u 12 časova u Pozorištu za decu Kragujevac, igra se predstava „Petar Pan“, namenjena deci starijoj od sedam godina.
„U radu na predstavi “Petar Pan” bavili smo se temom bezuslovne ljubavi i žudnjom da se ona pronađe. Da li je takva ljubav zaista ostvariva, ili nju može da oseti samo jedna osoba – majka? Snaga bezrezervne majčinske ljubavi je jedan od najdominantnijih motiva u romanu, a sam pisac je naziva “najuzvišenijom emocijom”. Iako je bajkoviti sloj priče ono što prvo asocira na “Petra Pana”, ako se zagledamo između svih tih vila, gusara i izgubljenih dečaka, shvatićemo jasno poruku koju je pisac hteo da nam prenese, a to je da nam je svima potreban neko ko će nas uvek voleti, i onda kada smo “veseli i nevini”, i onda kada smo pomalo sebični” reči su reditelja Miloša Milovanovića.
Uloge:
Petar Pan – Petar Lukić
Vendi Darling – Milica Redžić Vulević
Džordž Darling, Smi, Blizanac – Vladimir Đoković
Meri Darling, Zvončica, Kljunavko, Tigrica Lili, Džejn – Nevena Brzaković
Kapetan Kuka, Vižlja – Milomir Rakić
U predstavi učestvuju najmlađi članovi dramskog studija „Petar Pan”.
Dizajn lutaka i kostima delo je Ane Kolbjanove, sa kojom je dizajn scenografije uradio Miloš Milovanović, za tehničko rešenje i izradu lutaka bio je zadužen i Aleksandar Lekić, a za izradu kostima Mirjana Dopuđa. Autor muzika je Vuk Spasić, sa njim je aranžirao Aleksandar Pejčić, dok se grafičkim oblikovanjem bavio Dejan Petrović. Scenografiju su izradili: Rade Krstić, Aleksandar Lekić i Mirko Đurić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar