„Paralelna istorija teatra“ u SKC-u

„Paralelna istorija teatra-alternativni teatar Srbije 1980-2000“, autora Milana Mađareva, biće predstavljena večeras, ponedeljak 7 oktobar, u Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a.

Paralelna istorija teatra − alternativni teatar Srbije 1980−2000, bavi se rubnim ili pomalo zaboravljenim alternativnim predstavama i rediteljima koji su delovali u amaterizmu u Srbiji krajem XX veka. Knjiga je nastala kao rezultat istorijskog i empirijskog istraživanja alternativne pozorišne scene Srbije poslednje dve decenije 20. veka, i treća je objavljena knjiga ovog autora.

Milan Mađarev je teatrolog, dramaturg, pedagog, voditelj psihodrame, pozorišni i radio reditelj i prevodilac sa slovenačkog jezika. Predaje predmet Scenska umetnost na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi. Inicirao je pokretanje impro scene u Vojvodini 2003, a od 2008.  Vodi Impro studio na VŠSSOV u Kikindi, koji izvodi i celovečernje impro predstave. Režirao je tekstove Slobodana V. Jovanovića, Ježija Andžejevskog, Henrika Ibzena, Aleksandra S. Puškina, Marine Milivojević, Pavla Marinkovića, Edvarda Olbija i Gradimira Stojkovića. Sarađuje kao reditelj i dramaturg sa Redakcijom Dramskog programa Radio Beograda i kao dramaturg na predstavama slovenačkog reditelja Tomija Janežiča.

Promocija počinje u 20 časova.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar