Nova Bardova premijera

03. decembra od 20h u Knjaževsko-srpskom teatru na repertoaru je nova predstava BardTeatra „Mi smo vaša deca, draga Jelena Sergejevna“ .
Reč reditelja:
„Današnjoj deci nije nimalo lako sa našom prošlošću, našim traumama i kompleksima. Naglo smo okrenuti suvom kapitalizmu, a do malopre u komunizmu sa sve ratovima između. I tako odrasli u haosu nismo stigli ni da se okrenemo, neka deca su iznikla i onda se poteže pitanje vaspitanja, okoline, empatije… Začarani krug. Realizam ove predstave nije ni približan pravoj slici stvarnosti, mislim i da je i gora. Sva su deca naša i ona su naš odraz. Odakle nam pravo da morališemo kada su ogledala kriva. Naša predstava je samo delić te slagalice.“

Ovo je četvrta predstava ovog amaterskog pozorišta, a glumica Marija Rakočević se ovog puta ostvaruje u ulozi reditelja predstave. Rakočevićeva je radila na adaptaciji dobro poznatog dramskog teksta „Draga Jelena Sergejevna“ Ljudmile Razumovske ne bi li prilagodila današnjici ovaj izuzetno inspirativan i društveno angažovan komad iz ’79. godine prošlog veka.

Uloge:
Nataša Sparić Janković – Jelena Sergejevna
Veljko Trifunović – Vladimir
Mihajlo Milošević – Paša
Julija Vučković – Olja
Milica Vasić – Vića

Tekst: Ljudmila Razumovska
Režija i dramatizacija: Marija Rakočević
Scenografija: Nikolina Nikolić
Kostim: Lila Vuković
Fotografija: Nenad Borisavljević
Tehnička podrška: Knjaževsko-srpski teatar
Organizacija: DKRC SuperMama & BardTeatar

BardTeatar je mesto gde mladi dobijaju priliku da se kreativno izraze i aktiviraju, edukuju u pozorišnom smislu i kroz predstave društveno angažuju kreiranjem dramskog stvaralaštva.

Vidimo se u pozorištu.

Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji našeg projekta obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje.

Knjaževsko-srpski teatar
03.12.2023. u 20h
Ulaznice po ceni od 400 dinara se mogu kupiti od ponedeljka, 27. novembra
Mesto prodaje: Crazy Vinyl Shop, Crvenog barjaka 21, Kragujevac
Radno vreme: radnim danima i subotom od 10 do 21h

Post Author: Milan

Ostavi komentar