Nastup “ Eklektik Orkestra“ večeras u sali PMF-a

Promotivni koncert sastava, ujedno i promocija albuma “ Eklektik Orkestra“ pod nazivom „The Gathering“, biće održan večeras, utorak 4 februar, u sali  PMF-a u Kragujevcu. „Eklektik Orkestra“ predstaviće autorske kompozicije koje se nalaze na ovom izdanju, a organizator koncerta je Studentski kuturni centar.

„Eklektik Orkestra“ je projekat koji je nastao u oktobru 2018. pri Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu, povodom dvestogodišnjice moderne prestonice Srbije. Oformio se u cilju oplemenivanja umetničkog sadržaja grada, širenja muzičke scene, kolaboracije i edukacije.
Kako i sam naziv implicira, eklektika je primarni pogon ovog sastava, a taj pristup se jasno vidi u odabiru instrumenata. Orkestar čine gudački trio, koji donosi boju klasične muzike, duvački trio u službi boje džeza, dok bazu čini standardni kvartet popularne muzike koji u sebi sadrži klavir, gitaru, bubanj i bas. Kao vezivo, tu su perkusije koje donose egzotični i filmski zvuk. Članovi ansambla variraju od mladih klasičnih i džez muzičara,

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar