Na Univerzitetskoj letnjoj sceni „Veče solo pesama i arija“

U okviru ciklusa koncerata na ovogodišnjoj Univerzitetskoj letnjoj sceni, u petak 9. septembra 2022. godine u 20.00 časova, pred kragujevačkom publikom nastupiće:

Stevan Jovanović, bariton
Nina Zubac, sopran
Dunja Jovančević, sopran

Klavirska saradnja

Veljko Stojanović
Milica Bukarica

Naziv koncerta: „VEČE SOLO PESAMA I ARIJA“

BIOGRAFIJE UMETNIKA

Jovanović Stevan je rođen 09.11.1992. godine u Kragujevcu. Završio je nižu i srednju muzičkuškolu “Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu na odsecima harmonika, muzički saradnik – teoretičar i vokalno  – instrumentalni smer solo pevanje u klasama Vesne Đurđević i LJubice Gašparović. Diplomirao je na Filološko – umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu na odseku za Muzičku pedagogiju i teoriju i stekao zvanje Diplomirani teoretičar umetnosti i na odseku za Solo pevanje u klasi vanrednog profesora mr Marine Trajković – Bidžovski, kao i master akademske studije. U toku svog dosadašnjeg obrazovanja osvaja brojne nagrade u Srbiji. Nastupao je i osvajao brojne nagrade sa horovima “Oktoih“, “Liceum“ i “Kragujevačko pevačko društvo“ kao horski pevač i solista u Srbiji (Kragujevac, Novi Sad, Beograd) i inostranstvu (Turska, Austrija, Rumunija, Nemačka, Bosna i Hercegovina). Istakao se kao solista vokalno – instrumentalnog dela “Stradanje
po Mateju“ kompozitora Ilariona Alfejeva. Tokom studija se istakao u glavnoj ulozi u studentskoj predstavi “Mokranjac u nas, sada i zauvek“ koja je izvedena u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu.Pevao je ulogu Grofa Almavive u operi “Figarova Ženidba“, kao i ulogu Grimbalda u semi – operi Persela “Kralj Artur“’. Trenutno sarađuje sa produkcijom “Opera Nova“ kao solista i kaočlan operskog hora. Član je muškog vokalnog sastava “Kvintet“ koji je osnovan sa ciljem da se promoviše horska horska literatura kroz različite aranžmane. Pohađao je majstorski kurs solo pevanja  Ksenije Lukić (Nemačka) i Araika Avanjana (Gruzija). Sarađuje sa dirigentima: Miloje Nikolić, Katarina Stanković, Katalin Tasić, Aleksandar Spasić, Đorđe Catić, Nemanja Mitrašević,Marko Nešić, Uroš Stepanović

Nina Zubac svoje muzičko obrazovanje započinje u Beogradu, u muzičkoj školi „Stanković“ 2014. godine. Sa 18 godina upisuje Slobomir P Univerzitet u Bijeljini, nakon čega nastavlja školovanje na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Dobitnica mnogih prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima, kako u zemlji tako i u inostranstvu, Bugarskoj, Rumuniji, Rusiji… Sa ansamblom „Arhangeli“ učestvovala na mnogim humanitarnih događajima.
Dunja Jovančević, sopran, rođena je 1997.godine u Beogradu. Svoje muzičko školovanje započinje u nižoj muzičkoj školi ,,Stevan Hristić’’ u Mladenovcu u klasi prof. Vladimira Bulatovića, a nastavlja u srednoj muzičkoj školi ,,Josip Slavenski“ u klasi mr Vesne Opsenice, sopran.
Trenutno je student treće godine na odseku za solo pevanje, na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, u klasi mr Marine Trajković Bidžovski. Tokom školovanja osvajala je visoka prva mesta kao i laureate na brojnim takmičenjima u katergoriji za učenike niže i srednje škole. Od bitnih nagrada tokom dosadašnjeg školovanja izdvaja : Srpska solo pesma, 2017, prva nagrada ; Republičko takmičenje ZMBSŠ, 2018, prva prva nagrada u četvrtoj kategoriji; Republičko takmičenje UMBPS, 2019, laureat četvrte kategorije; prva nagrada na međunaronom takmičenju ,,Jovan Bandur“ u Pančevu u katerogiji za studente. U svoje bitne nastupe ubraja : Nastupe povodomdana škole ,,Josip Salvenski“ 2017. i 2019. godine u sklopu hora muzičke škole, nastup sa orkestrom srednje muzičke škole iz Zolingena u Centru za Kulturu ,,Vlada Divljan“ i sopranom Anetom Ilić; nastupe u Beogradu u sklopu organizacije ,,Klasika u poseti“ 2017-2019 godine; nastupe u Etnografskom muzeju u Beogradu. Tokom studija nastupa širom Kragujevca u okviru koncerata katedre solo pevanja, katedre za kamernu muziku i u okviru jubileja Filum-a, na svečanom koncertu u okviru organizacije ,,Srpsko-Ruski most kulture“, pohađala je master klas Natalije Afejan, meco soprana iz Bugarske.
Veljko Stojanović je započeo muzičko školovanje u rodnom gradu, Smederevskoj Palanci. Srednju školu upisuje i završava u Kragujevcu u klasi prof. Natalije Tomić a studije klavira u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Jokut Mihailović. Na fakultetu u Istočnom Sarajevu radi kao klavirski saradnik na odseku za solo pevanje. Od 2007.god.radi kao nastavnik klavira i klavirski saradnik u muzičkoj školi „dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu. Održao je niz koncerata nastupajući u klavirskom duu i kao klavirski saradnik duvačkog odseka i odseka za solo pevanje.
Milica Bukarica, rođena 2001. godine, student je klavira na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, u klasi profesorke Jovane Radovanović. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković” u Čačku u klasama profesorki Nastasije
Tatović i Marije Rudež-Tišma. Tokom školovanja nastupala je na raznm takmičenjima i osvajala najviše nagrade.

.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar