„Moj jutarnji smeh“ debitantski film Kragujevčanina Marka Đorđevića

U subotu (15. februar) u 20 sati, u kragujevačkom „Cineplexx“-u biće održana specijalna projekcija filma „Moj jutarnji smeh“, kragujevačkog reditelja Marka Đorđevića. Nakon projekcije, publici će se obratiti reditelj i deo ekipe glumaca.

Za film se može reći da je u pravom smislu kragujevački. Glavne uloge tumače Filip Đurić i Ivana Vuković, svi ponikli kod Slavice Urošević – Slaje, u njenoj dramskoj radionici u okviru Doma Omladine. Glume i Bratislav Slavković Keša, Sonja Isailović, Đorđe Đoković, Momčilo Simić, Aleksandar Mitrović i Snežana Tatalović – svi Kragujevčani. Pored njih tu su i Jasna Đuričić i Nebojša Glogovac kome je ovo i poslednji snimljeni film.

Film je pobednik Festivala autorskog filma, po mnogima najbolje domaće ostvarenje u protekloj godini.

Dosad je opisan raznim rečima – kao retko dobro upakovano filmsko delo, nesvojstveno našoj kinematografiji, naslednik crnog talasa, drama koja će vas nasmejati ili komedija koja će vas rasplakati. „Moj jutarnji smeh“ je priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost. Sve to, u širem smislu, govori o jednoj generaciji koja je odrastala „pod staklenim zvonom“ i čiji su roditelji pokušavali da sačuvaju decu od surove realnosti. Sada, kada su roditelji izgubili dostojanstvo i snagu i kada su porodice počele da se urušavaju, njihova deca, već odrasli ljudi, konačno moraju da preuzmu odgovornost i suoče se sa životom.

Film „Moj jutarnji smeh“ je na redovnom repertoaru kragujevačkog „Cineplexx“-a od četvrtka, 13. februara, u terminu od 17 sati.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar