Matine za mlade i ove sezone u Knjaževsko srpskom teatru

Zbog velikog interesovanja mladih, Knjaževsko srpski teatar i Kancelarija za mlade, i ove sezone organizuju Matine za mlade. Pozorište je jako važno, posebno za mlade, zato što prikazuje priče koje imaju određenu poruku. To je posebno je važno u periodu odrastanja i igra važnu ulogu i u formiranju stavova i vrednosti kod mladih osoba i može imati pozitivne uticaje kako na socijalizaciju, formiranje ličnosti, tako i na društvenu afirmaciju mladih. Upravo zbog toga smo došli na ideju da organizujemo Matine za mlade. Cilj Matinea, pored edukativnog karatera, jeste podizanje kulturne svesti kod mladih i vraćanje kulture odlaska u pozorište kao trajno usvojene potrebe. Prethodna sezona bila je vrlo uspešna, te se nadamo da će ova biti još uspešnija, istako je Mladen Knežević, direktor Knjaževsko srpskog teatra.

U zajedničkoj organizaciji Kancelarije za mlade i Knjaževsko srpskog teatra organizovano je više Matinea sa velikom posetom mladih, a pojedine predstave izvođene su više puta u toku dana. Ovakvim programom želimo da pružimo mladima jedno novo pozorišno iskustvo iz kojeg će izaći bogatiji za mnoga saznanja koja ih se tiču. Sa druge strane, usmeravanje mladih i uvođenje u kulturne institucije jeste naša zajednička misija, rekla je Marija Đoković iz Kancelarije za mlade.

Razvijanje navika i potreba iz oblasti kulture i umetnosti, poput Matinea za mlade, doprinosi i kontinuiranom usavršavanju mladih, a ujedno je pozorište i mesto gde se mladi ljudi između sebe povezuju i prepoznaju kao uživaoci kulturnih sadržaja, ali i stvaraju nova poznanstava. Prateći potrebe mladih možemo da idemo u korak sa vremenom i svim onim što ono nosi, poručuju organizatori.

Prvi Matine za mlade u ovoj sezoni odigraće se 19.septembra sa početkom u 14 časova. Mladi će imati priliku da uživaju u predstavi „Ko nema u vugla, gugla“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar