Kulturno leto 2020

Od 13. juna do 09. jula u Velikom parku kod fontane održaće se manifestacija Kulturno leto 2020. U organizaciji Kancelarije za mlade, CZNTK Abrašević, Doma omladine i Muzičkog centra pod pokroviteljstvom grada Kragujevca pored koncerata, nastupa studenata i profesora Filološko –umetničkog fakulteta, di džejeva, održaće se i projekcije filmova na otvorenom.

Uključivanje mladih u kulturu, ne samo kao redovnu publiku već i kao kreatore ili sukreatore kulturnih aktivnosti i događaja, može ih podstaći na ispitivanje sopstvene kreativnosti ali i razvijanje osećaja pripadnosti zajednici. Grad Kragujevac je sproveo istraživanje o kulturnim potrebama posebno sa fokusom na mlade i kao rezultat bio je nedostatak kulturnih događaja na javnom mestu. Otuda se i rodila ideja za organizacijom ove manifestacije koja će se od 13. juna do 09. jula održati u Velikom parku kod fontane a sa ciljem da postane tradicija, poručuju iz Kancelarije za mlade. Pored ostalih jedan od važnijih ciljeva je umrežavanje kulturnih institucija grada Kragujvca i kancelarija za mlade ali i promovisanje kulture, tradicije, mladih umetnika i slično.

Inače, sezonu kulturnih dešavanja u Velikom parku otvorio je Šumadijski bluz i džez festival u organizaciji Doma omladine. Nastupali su Oktava, Easy blues band, The Highlanders, a u nedelju, 14. juna  Iva Paunović kvintet i Dragons Fuel Schime. Večeras od 19,00 sati nastupiće folklorni ansambli CZNTK Abrašević. U utorak, 16. juna od 19,00 sati održaće se koncert Velikog narodnog orkestra , pevača solista i ansambla narodnih pesama i igara Centra Abrašević.  U petak, 19. juna i u nedelju 05. jula od  21 sat bioskop na otvorenom. U okviru Kulturnog leta nastupaće sastav Rumble, Nikom ništa, VIBE, sastav Adoro i n di džejevi, Vesela mašina. U sredu 01. jula od 20 sati koncert će održati studenti i profesori FILUM-a, a 08. i 09. jula od 21 sat u Velikom parku Tribjut Fest.

Post Author: Milan

Ostavi komentar