“Kragujevački pobednik” u Domu omladine

Udruženje ljubitelja devete umetnosti “Svet stripa”, u okviru Međunarodne strip konferencije “Kragujevac godine devete” – KragujevacComicCon 2019, raspisalo je konkurs “Kragujevački pobednik”.

Nagrada za najbolji strip “Kragujevački pobednik” je plaketa “Branko Plavšić” koju “Svet stripa” dodeljuje već devet godina.
Nagrada za najbolji strip “Kragujevački pobednik” u kategoriji “Munja” uzrasta do 15 godina je istoimena plaketa u čast velikana stripa Zdravka Zupana.
Na Međunarodnoj konferenciji „Kragujevac, godine devete“, održanoj početkom septembra u Kragujevcu strip iz serijala „Vekovnici“ „Jeftino i skupo“ scenariste Marka Stojanovića i crtača Sabahudina Muranovića Murana osvojio je najveću nagradu festivala, „Kragujevačkog pobednika“. Ovo je drugi put da Stojanović osvaja ovu nagradu, što ga i čini jedinim strip autorom u njenoj istoriji koji ju je dobio više puta.
Izložba radova – Kragujevački pobednik 2019. biće otvorena večeras u 19 sati u Domu omladine, a organizatori su Svet stripa i Dom omladine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar