Koncertna sezona FILUM-a – svečano otvaranje sezone

Filološko-umetnički fakultet počinje svoju koncertnu sezonu, koju će otvoriti 1. novembra 2023. godine koncertom muzike domaćih autora za gudački ansambl. Na koncertu će nastupati jedan od najzačajnijih domaćih ansambla – Metarmofozis, čiji je umetnički rukovodilac Saša Mirković, redovni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, i solistkinje Jovana Radovanović (klavir) i Ivana Pavlović (harfa).

Na programu se nalazi repertoar koji obuhvata dela uvaženih kompozitora Filološko-umetničkog fakulteta pisana za gudački orkestar, kao i savremene kompozicije drugih domaćih autora, pa će prisutni imati zadovoljstvo da čuju kompozicije: J. Veljanović, Z. Komadine, V. Trmčića, M. Marinkovića, LJ. Marić i L. Đorđevića.

Ovo će biti treća uzastopna koncertna sezona našeg fakulteta, koja predstavlja značajno obeležje naših umetničkih postignuća, te vas pozivamo da u sredu, 1. novembra 2023. godine od 20.00 časova, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije poslušate sa nama prvi u nizu planiranih koncerata u okviru ove sezone.

Post Author: Milan

Ostavi komentar