Koncert pijaniste Nenada Ivovića u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Pijanista Nenad Ivović održaće koncert sutra od 20 časova u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Na programu će biti dela Šopena i Šuberta.

Na ovaj kocert, u organizaciji Muzičkog centra Kragujevac, ulaz je besplatan.

Učenje klavira je započeo sa pet godina u Muzičkoj školi Mokranjac, u klasi prof. Milice Vasiljević Bisenić, a sa devetnaest godina završava osnovne studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Nevene Popović kao najbolji student u svojoj generaciji. Dobitnik je niza prvih nagrada na domaćim, kao i na eminentnim međunarodnim takmičenjima. Stipendista je fonda Olga Mihailovic i Emila Hajeka.

Imao je priliku da sarađuje i uči od velikana muzičke scene, kao što su Andras Šif, Dmitri Baškirov, Emerson kvartet, Mihail Voskresenski, Jozef Kalihštajn, Aleksandar Toradže, Aleksandar Korsantija, Vladimir Felcman,Tatjana Zelikman, Piter Serkin i drugi.

Maja 2019. godine uspešno završava magistarske studije na Univerzitetu Jejl (Yale University) u klasi prof. Borisa Bermana. Na istom univerzitetu prihvata poziciju klavirskog saradnika, koju trenutno obavlja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar