Koncert benda „Ljubičice“ u SKC Kragujevac

U petak, 24. novembra u 21 sat u Kontakt galeriji SKC-a nastupiće pančevački elektro-fank bend Ljubičice.

Svoje mesto pod suncem Ljubičice zauzimaju početkom 2019. kada je njihov singl “Jedva čekam rat ljudi protiv mašina” sa lakoćom pokorio gotovo sve top liste regiona. Kako su raison d’être benda oduvek bili nastupi uživo, koriste ovu priliku da krenu na turneju na kojoj vezuju trideset koncerata, krunisanu nastupom na glavnoj bini Exit festivala. Turneja je bila potpuni uspeh, što dokazuju ushićene reakcije publike i kritičara. Iste godine ulaze u svet filma kao autori muzike za seriju “Žigosani u reketu”, koja brzo postaje popularna među publikom regiona (IMDB rejting 8,6). Zajedno sa bendom Buč Kesidi predstavljali su Srbiju na Eurosonic festivalu 2020. u Groningenu, Holandija.

Gotovo deset godina nakon objavljivanja albuma prvenca, te brojnih singlova, EP izdanja i saradnji sa
drugim muzičarima, Ljubičice objavljuju drugi studijski album “Dok čekamo pad” 2023. godine. Album je objavljen pod etiketom Krokodil studija iz Pančeva i predstavlja svojevrsnu ličnu kartu ove izdavačke kuće. Vrlo karakterističan zvuk i pristup produkciji, koji se neguje u Pančevu već desetak godina, donosi svoje najsnažnije adute upravo na ovom albumu.

Sa pesmom ,,Dok čekamo pad” sa istoimenog albuma, postali nosioci Nagrade Milan Mladenović 2023 koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pesmu u regionu.

Pored nastupa, Ljubičice posvećeno grade karijeru studijskih producenata, u okviru koje sarađuju sa brojnim regionalnim zvezdama kao što su Buč Kesidi, Sajsi MC, LP Duo, ali i svetskim, poput Bila Dramonda.

Njihov aktuelni projekat, stapa pitke sci-fi gruvove, prkosni elektro-fank, sa tematikom borbe Čoveka i Mašine, u jednu celishodnu i uzbudljivu ideju.

Cena ulaznica u pretprodaji je 600, a na dan koncerta 800 dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar