Kineski „Mali Labud“ igra se u Teatru

Muzičko-plesna trupa „Mali labud“ iz kineske provincije Šansi nastupiće večeras od 19 sati u Knjaževsko-srpskom teatru. Gosti iz Kine predstaviće se sa deset plesno-pevačkih numera, među kojima je ples sa malim terakota ratnicima, zatim Duša kineskog kungfua posvećena borilačkim veštinama – tradicionalni ples sa dugim rukavima. Gosti iz Kine predstaviće i tradicionalnu operu provincije Šansi putem plesa, a publika će biti u prilici da čuje i tradicionalni muzički instrument erhu i td.

Muzičko – plesna trupa „Mali labud“ sastavni je deo „Dečje palate opštine Lianhu“, koja je poznata širom sveta kao dečja vanškolska obrazovna ustanova sa 10.000 polaznika svake godine. U nastojanju da što većem broju dece učini dostupnim veoma kvalitetne obrazovne programe, ova ustanova za decu u gradu Sjanu organizuje više od 600 kurseva posvećenih plesnim, muzičkim, izvođačkim i likovnim umetnostima, kaligrafiji, učenju engleskog jezika, robotici; šahu, stonom tenisu i drugo. Dečja palata smeštena je u modernom zdanju od 16.000 kvadratnih metara izgrađenom 1985. godine u neposrednoj blizini Andigmena, zapadne kapije gradskih zidina Sjana.

Trupa “Mali labud“ uspešnim plesnim, pevačkim i scenskim nastupima ostvaruje svoju misiju promovisanja kulture i umetnosti u okviru kulturnih razmena i na takmičenjima, u do sada, više od 33 država i regiona u Evropi, Americi, Japanu i Južnoj Koreji, Africi, Maroku, Dubaiju, Maleziji, Singapuru, Hong Kongu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar