Još nagrada za Pozorište za decu

Na upravo završenom 14. Festivalu Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, koji je ove godine održan u Kruševačkom pozorištu, Pozorište za decu Kragujevac osvojilo je šest nagrada.

Za predstavu „Bambi“ kragujevačkom pozorištu su dodeljene nagrade za najbolju predstavu u celini, Jakub Maksimov je nagrađen za režiju, Miloš milovanović za najboljeglumačko ostavrenje, Lazar Novkov za originalnu muziku, Olga Ziebinski za scenografiju, a istoj predstavi je pripala i nagrada okruglog stola kritike.

“Ovaj izuzetan pozorišni čin predstavlјa značajan umetnički iskorak u stvaralaštvu za decu u Srbiji, jer izvanrednim i združenim radom reditelјa, glumaca, muzičkog saradnika i svih ostalih učesnika u predstavi, što podrazumeva i perfektno vođenje lutaka, izaziva čistu i nepatvorenu emociju kod gledalaca svih uzrasta. Na taj način, priča o Bambiju i njegovom odrastanju, kao i o lepoti života, uprkos svim izazovima s kojima se glavni junak suočava, postaje priča svih nas”, piše u obrazloženju stručnog žirija u čijem su radu učestvovali predsednik Branko Popović i članovi Bojan Jovanović i Nikola Milojević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar