„Joakim Vujić“ Miši Janketiću

Žiri za dodelu Statuete „Joakim Vujić“ – Dragan Jakovljević, reditelj, predsednik žirija, Miloš Krstović, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, Ivana Nedeljković, glumica i predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, Željko Jovanović, pozorišni kritičar i Čedomir Štajn, glumac- odlučio je da ovo priznanje Teatra ove godine pripadne Mihailu Miši Janketiću za doprinos pozorišnom životu Srbije.

Njegova glumačka ličnost obogatila je pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija. Igrajući podjednako uspešno u najraznovrsnijem repertoaru i u najrazličitijm žanrovima, na pozorišnoj sceni, TV ekranu, radiju, filmu postao je laureat najvažnijih priznanja: od Sterijinih nagrada i „Zlatnih ćurana“ do Dobričinog prstena i „Pavla Vuisića“ za životno delo. Statueta „Joakim Vujić“ se prirodno pridružuje ovoj niski nagrada i priznanja bardu naše scene„, navodi se u obrazloženju žirija.

Prsten sa likom Joakima Vujića za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu dodeljuje se glumcu Bratislavu Slavkoviću Keši. Medaljon sa likom Joakima Vujića za pomoć pri unapređenju rada Teatra i ostvarivanje programskih ciljeva, kao i promociju pozorišta u širem regionu dodeljuje se Kompaniji „Prizma d.o.o.“ iz Kragujevca.

Godišnja nagrada Teatra dodeljuje se Sanji Matejić za ulogu Sonje Aleksandrovne u predstavi „Ujka Vanja“ Antona Pavloviča Čehova, u režiji Jovana Grujića.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar