Izveden prvi mjuzikl na Joakimovoj sceni u Kragujevcu

Pred pozorišnom publikom u Kragujevcu izvedena je pretpremijera mjuzikla „Džast merid“. Autorki teksta i reditelju Vojinu Vasoviću vreme u kome živimo pružilo je mnoštvo mogućnosti za adaptaciju ove moderne komedije.

Reditelj nas vodi kroz životnu priču četvorice prijatelja – Dobrica je mladoženja zarobljen u dugoj  vezi, ekonomski zavisan od devojke koja živi u drugoj zemlji. Lepi ima velike ambicije koje se svode na razrađivanje mogućnosti – kako lako doći do para i najpametnijeg od njih neostvarenog fizičara, „štrebera“ Vektora.

 

Pridružuje im se i prevrtljivi Rubeola koji mašta da postane voloner – oni nemaju para, a sebi postavljaju zadatak da za deset dana organizuju Dobričinu svadbu.

„Zadatak je bio dosta težak, nezgodan, jer se mora na dosta stvari misliti u isto vreme, glumiti, igrati, pevanje, tako da je to bio jedan sveobuhvatan i dosta naporan posao“, kaže Nikola Milojević koji u predstavi glumi Vektora.

 

Ovo je prvi mjuzikl koji je kragujevačka publika imala prilike da vidi na Joakimovoj sceni, podjednako uživajući kako u odličnoj glumi tako i u muzici.

„Niko nije odbio da svira poneki instrument, da peva, da igra da to napravimo što raznovrsnije i meni kao kompozitoru je bilo izuzetno zadovoljstvo da izglazbim sve ove songove“, tvrdi Dragoslav Tanasković kompozitor.

Obožavaoci pozorišta koji su upućeni u suštinu ovog komada unapred prepoznaju kvalitet, kao i talenat autorke teksta i reditelja Vojina Vasovića:

„Prvi mjuzikl koji režiram i velika mi je čast da na ovoj sceni na kojoj sam još kao dete bio glumac,epizodista sa šest godina i sa velikim ponosom volim da svom gradu ostavim još jednu komediju.“

„Ovo nije baš ono najlaganija vrsta komedije, ali jeste prvobitna namera bila da donese neka pozitivna osećanja, a publika se nasmejala, što je najvažnije“, kaže Dunja Petrović, autorka teksta predstave.

I dok bi se, recimo, negde u Evropi ova predstava smatrala komedijom apsurda kod nas više liči na realnost.

Reditelj je komad uvio u blagi format koji je publiku naterao na smeh, kompozitor na uživanje u dobroj muzici, a za srećan kraj se pobrinula autorka teksta.

Reprize premijere su 2, 5, 14. i 30. decembra, a prve tri su već rasprodate.

 

Izvor : RTS

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar