Izložba ručno pravljenih gitara u Domu omladine

U Domu omladine će od 28. juna do 1. jula biti izloženo najmanje 15 unikatnih, ručno izrađenih električnih i akustičnih gitara Tomislava Bogdanića.

Kragujevac ima i svog majstora gitare, koji je već godinama zaslužan za dobar zvuk i raznolike akustične i električne lepotice umetnosti, koje izlaze iz radionice  „Tohandmade“.

Ovo nije prva izložba majstora Tomislava Bogdanića, koji je još januara 2017.godine, imao prezentaciju svoje umetnosti u „Narodnom Muzeju Šumadije“, napravivši sve instrumente  starih Srba od samog nastanka.

Od tada kroz „Tohandmade“ radionicu je prošlo mnogo virtuoza žičanih instrumenata, a u rukama majstora su zaživeli novi instrumenti i restaurirano je mnoštvo starih rariteta.

Majstor Tomislav Bogdanić, pravi svoje gitare od drveta iz sopstvene sušare, čime stvara instrument od izlaska iz prirode, do večnog života, koji svaka gitara nastavlja po izlasku iz radionice.

Posetioci će biti u prilici da pogledaju i čuju sve napravljene gitare tokom „Arsenal  Festa“ u Domu Omladine, kada će i svi ljubitelji gitare i umetnosti   moći da vide dela kragujevačkog Luthiera.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar