Izložba „Putovanje kroz Izrael – umetnost na ulicama Jerusalima i Haife“ u Domu omladine

U Domu omladine danas jeotvorena izložba „Putovanje kroz Izrael  – umetnost na ulicama Jerusalima i Haife“. Izložbu je otvorio ambasador Izraela Jahel Vilan.

Izložbi fotografija autora Aleksandra Đorđevića, zbog epidemije za nama, mnogo je vremena trebalo da dođe do publike u  Kragujevcu, kazao je ambasador Izraela Jahel Vilan. U saradnji sa gradom Kragujevcom poslednjih nekoliko godina uspešno organizujemo Dane Izraela, manifestaciju koja ima za cilj jačanje veza između dva naroda a kultura je uvek najbolji način za to. Ukoliko još niste posetili Izrael, a hrabrim vas i pozivam, kazao je ambasador Vilan, kroz ovu izložbu fotografija možete virtuelno da putujete  ulicama gradova Jerusalima i Haife. Izrael ima prilično bogatu uličnu umetnost  koja je s godinama stekla i međunarodnu reputaciju. Otkrivajući ulice i uličnu umetnost  jedan je od načina da se raznovrsno i raznoliko društvo Izraela vidi iz novog ugla, kazao je ambasador Izraela Jahel Vilan i zahvalio se gradu Kragujevcu na podršci i saradnji.

U ime grada na otvaranju izložbe se obratio predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović koji je istakao da je umetnost ta kroz koju upoznajemo druge kulture i istoriju jednog naroda.

O prošlosti imamo saznanja, ali ova izložba fotografija je prilika da saznamo kako njeni stanovnici, umetnici razmišljaju danas, kazao je Petrašinović. Ambasada Izraela i grad Kragujevac sarađuju dugo godina na mnogobrojnim projektima. U okviru Dana Izraela njihovu kulturu približili smo Kragujevčanima kroz filmove, muziku, književnost, tradicionalna jela. Ambasada Izraela pomaže mladim preduzetnicima iz IT sveta da usavrše svoje ideje a u Kragujevcu su danas i njihove kompanije koje će nam preneti svoja iskustva u inovacijama, podsetio je Petrašinović i zahvalio se ambasadoru Vilanu na saradnji izrazivši nadu da će se nastaviti i ubuduće.

Izložba fotografija uličnih grafita iz Jerusalima i Haife u Domu omladine biće otvorena do 16. juna.

Post Author: Milan

Ostavi komentar