Izložba „POST K’O VID“ Zorana Rajšića u Galeriji Doma omladine

U ponedeljak 13. decembra 2021. u 18 časova u Galeriji Doma omladine Kragujevac (Branka Radičevića 1) otvaramo izložbu POST K`O VID likovnog umetnika Zorana Rajšića, u produkciji Reprezentativnog udruženja u kulturi BAZAART i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izložbu čine 23 odabrana rada iz ciklusa Poruke bez reči, rađena tehnikom lavirani tuš na papiru. Postavka je dopunjena interaktivnim segmentom u formi mejl arta, što podrazumeva da su posetioci izložbe pozvani da dopisnice na kojima su odštampani pojedini radovi, pošalju nekoj bliskoj osobi.
Uvod u umetičku akciju daje sam autor, izvođenjem performansa u kom se obraća izgubljenom prijatelju.

Radovi su proistekali iz potrebe umetnika da nakon iskustva izolacije izazvane pandemijom ostvari kontakt sa dragim osobama, a izložba ima simboličku vrednost obnavljanja ometenih kontakata i komunikacije među ljudima i u zajednici.

Zoran RajšićRajša vizuelni je umetnik iz Beograda. Član je udruženja ULUS i BAZAART. Tokom više od 30 godina kontinuiranog istraživanja likovne kompozicije i proširenih medija, stvorio je i izlagao konceptualno mišljene i izvođene cikluse vizuelnih kompozicija, video radove i performanse na mnogim žiriranim grupnim i samostalnim izložbama, kao i festivalima u zemlji i inostranstvu.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar