Izložba podvodne fotografije Vladimira Mladenovića

Izložba podvodne fotografije Vladimira Mladenovića, biće otvorena večeras od 19 časova, u Domu omladine Kragujevac, u organizaciji Foto-kluba „Kragujevac“ i Ronilačko-spasilačko-sportskog udruženja „Pont“. Izložba će trajati do 14. decembra.

Na otvaranju izložbe, autor će posetioce uputiti u podvodnu fotografiju i ispričati neke priče iz dubina.

Vladimir Mladenović je rođen 1979. godine u Beogradu. Prvi susret sa fotografijom se desio davne 1992. kada je od svog oca na poklon dobio ruski fotoaparat „Zenit“ i tako zakoračio u svet fotografije. Svoj prvi digitalni fotoaparat Nikon kupuje nekih desetak godina kasnije, a od 2005. počinje svoju profesionalnu fotografsku karijeru.

Njegova strast za ronjenjem na dah počinje sa nepunih 17 godina pa je i logičan razvoj bio da fotografiju poveže sa podvodnim svetom, i tako 2014. počinje da se bavi profesionalno podvodnom fotografijom.

Do sada je učestvovao na mnogim takmičenjima u podvodnoj fotografiji i iza sebe ima karijeru ispunjenu uspesima.  Pored nacionalnih takmičenja, koja se održavaju svake godine u Srbiji gde je uvek ostvarivao visok plasman, takmičio i na internacionalnim u Turskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Španiji i na Kajmanskim ostrvima. Ove godine je takođe predstavljao Srbiju i na Svetskom šampionatu u podvodnoj fotografiji na Tenerifima. Njegovi radovi su do sad bili objavljivani u brojnim svetskim i domaćim časopisima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar