Izložba fotografija Kragujevca viđenog kroz objektiv svojih sugrađana

U Domu omladine sinoć je otvorena izložba fotografija učesnika i nagrađenih foto konkursa „Kragujevac kroz objektiv“, koji je u cilju promocije kulturnih, istorijskih i prirodnih lepota i specifičnosti koje čine njegov identitet, grad Kragujevac raspisao krajem prošle godine.

Radeći promotivne materijale za mnogobrojne događaje, uočili smo da je Kragujevac slabo viđen kroz foto objektiv i da nemamo odgovarajućih fotografija koje su nam potrebne za izradu biznis publikacija ili slična izdanja. Foto konkursom smo želeli da stimulišemo Kragujevčane da se potrude i pokušaju da svoj grad predstave na što lepši način, zbog čega je doprinos ljudi koji su učestvovali na konkursu veoma veliki, kazao je gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić i za sledeću godinu najavio novi konkurs.

Na konkurs je pristiglo 300 fotografija od 30 autora, a na izložbi je prikazano 25 od 16 autora, kojima su u prisustvu predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića, članova Gradskog veća, kulturnih poslenika, fotografa i ljubitelja fotografije uručene zahvalnice grada Kragujevca za učešće na konkursu.

Za izbor tri najbolje fotografije, Komisija u sastavu Bojan Pavlović, direktor Gradske turističke organizacije, Zoran Lazarević, zvanični fotograf Gradske uprave grada Kragujevca i Slavoljub Radojević, ekselencija FIAP, fotograf I klase Foto Saveza Srbije i član FK „Kragujevac“, kao predsednik Komisije, rukovodila se estetskim kvalitetom i relevantnošću na zadatu temu.

Po njihovoj oceni prvu nagradu osvojio je Nenad Borisavljević za fotografiju Spomen parka Kragujevački oktobar, drugu Lazar Dobrić za fotografiju „Kragujevac noću“ a treća je pripala Lazaru Uroševiću za fotografiju naselja Erdoglija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar