Izložba „Čovek-Ptica-Predeo“ u Legatu Nikole Koke Jankovića

U Galeriji Legata Nikole Koke Jankovića biće svečano otvorena izložba vajarskih dela „Čovek-Ptica-Predeo“ Andreje Baća Vasiljevića u subotu, 18. maja, u 20 časova.

Kamernom izložbom „Čovek-Ptica-Predeo“ Vasiljević će kragujevačkoj publici predstaviti dela izvedena u bronzi i mermeru, nastala u periodu od 1985. do 2018. godine.

Inovativnim načinom prezentacije eksponata izložbe i direktnim dodirom autentičnog umetničkog dela slepim i slabovidim osobama je omogućeno da dožive estetiku i apstraktna vajarska rešenja koja Andreja nudi. Posetioci ovom prilikom preuzimaju aktivnu ulogu, što pozitivno utiče na povećanje empatije i donošenje samostalni zaključaka, poručuje Vladimir Marković, istoričar umetnosti.

Andreja Baćo Vasiljević rođen je 1945. godine u Crnoj Gori. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku vajarstvo u klasi profesora Miodraga Popovića 1972. godine. Radio je kao docent na Pedagoškoj akademiji u Novom Sadu u periodu od 1989. do 2011. godine. Živi i radi u Novom Sadu. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije i Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine od 1974. godine. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada u zemlji i inostranstvu. Autor je više javnih spomenika i kulturnih obeležja širom sveta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar