Izložba Anđele Micić u Malom likovnom salonu

 

U okviru zvaničnog programa Oktobarskih svečanosti, Narodni muzej Кragujevac organizuje izložbu slika pod nazivom „Metamorfoza kolektivnog i individualnog“ , akademske slikarke Anđele Micić, od 15. oktobra do 6. novembra, u Malom likovnom salonu.

Anđela Micić, rođena 1992. godine u Кragujevcu. Završila je osnovne studije na Filumu u Кragujevcu 2015. godine u klasi profesora Gorana Rakića i master studije 2016. kod profesora Bojana Otaševića takođe na Filumu u Кragujevcu, studijski program zidno slikarstvo. Upisuje doktorske studije 2018. godine na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu.

Član je ULUS-a od 2017.godine.

Trenutno radi kao profesor likovne kulture.

Do sada je izlagala preko deset puta samostalno, i preko šezdeset puta na grupnim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade na Međunarodnom bijenalu crteža u Smederevskoj Palanci.

Godine 2015. boravila je  u Berlinu ( Berlin’s Takt Residancy ). Godine 2018. boravila je na koloniji Sandžak inspiracija umetnika u Novom Pazaru. Godine 2019. na Art symposium ,,Struga 2019″ Makedonija i 2019. na koloniji Boža Ilić u  Prokuplju.

Godine 2017. radila je scenografiju na filmu ,,Moj jutarnji smeh“ Marka Đorđevića.

Trenutno živi i radi u Svilajncu. Bavi se crtanjem, slikanjem i tetoviranjem.

Post Author: Milan

Ostavi komentar