Izložba “Ana Frank – istorija za sadašnjost“.

U svečanom salonu Skupštine grada večeras, sreda 15 novembar, će biti svečano otvorena izložba “Ana Frank – istorija za sadašnjost“. Organizatori izložbe su Otvorene komunikacije i kragujevačka Gradske uprave, a otvaranje je  zakazano za 18 časova.

Izložbu je do sada, na sedam lokacija u Srbiji, videlo više od 15.000 posetilaca, prevashodno učenika srednjih škola. Kroz projekat “Historija, istorija, povijest – lekcije za sadašnjost“ izložba je obišla više od 60 lokacija u regionu tokom prethodne tri godine. Na izložbi će biti prikazane do sada neobjavljene fotografije jevrejske devojčice koja je stradala u nacističkom logoru, kao i delovi dnevnika koji je vodilla za vreme dvogodišnjeg skrivanja u Amsterdamu.

Kroz izložbu zainteresovane grupe đaka sprovode obučeni vršnjački vodiči koji su prošli pripremni trening Otvorene komunikacije, a ovaj zadatak u Kragujevcu će imati učenici Druge kragujevačke gimnazije. Izložba gostuje do 23. novembra, a biće otvorena radnim danima i vikendom od 8 do 18 sati. Ulaz je besplatan.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar