Info dan o programu Kreativna Evropa u Kragujevcu

Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu organizuje info dan o programu Kreativna Evropa i aktuelnom konkursu „Jačanje kulturne saradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija Zapadnog Balkana“, u sredu 12. februara u 13 časova u Svečanoj sali zgrade Rektorata Univerziteta u Kragujevcu (Jovana Cvijića bb).
U cilju adekvatnog informisanja kulturne javnosti o programu i konkursnoj proceduri, odnosno kako na najlakši način obezbediti finansijsku podršku u okviru programa, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija. Biće predstavljeno iskustvo realizacije projekta kulturne saradnje u okviru programa Kreativna Evropa.
Prezentacija je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi iz Kragujevca i okolnih mesta – rukovodiocima i zaposlenima u muzejima, pozorištima, bibliotekama, arhivima, kulturnim centrima i drugim ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva.
Biće reči o prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu. Događaj je ujedno i prilika da se razgovara o projektnim idejama ustanova i organizacija iz Kragujevca.
Program info dana:
13.00 – 14.00 Predstavljanje programa Kreativna Evropa i Konkursa za kulturnu saradnju na Zapadnom Balkanu, Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija
14.00 – 14.15 Pauza
14.15 – 15.00 Predstavljanje iskustva učešća u projektu evropske saradnje

Post Author: Milan

Ostavi komentar