Humanitarni prestoni bal za Dušana Ostojića

Kolo srpskih sestara Kragujevac i ove godine organizovalo je tradicionalni Vaskršnji humanitarni bal u svečanoj sali Ekskluziv Centra. Sav prihod i ovog puta namenjen je lečenju bolesne dece. Ove godine sredstva od ulaznica, aukcije slika, lutrije i prodaje liciderskih srca biće uplaćena za lečenje Dušana Ostojića koji boluje od teškog neurološkog poremećaja.

Balsku atmosferu i radost darivanja prigodnim nastupima upotpunili su solisti Zorana Pavić, Snežana Savić i Danka Stojiljković, zatim AVIA „Arhangeli“ i Veliki narodni orkestar Predraga Milanovića Pegija.

Inače, prvi srpski bal organizovan je 26. oktobra 1834. u Kragujevcu, a priređen je u čast dobijanja velikog turskog ordena koji je sultan podario knezu Milošu. Pozvano je više od 200 gostiju, a zdanje suda bilo je svečano ukrašeno i osvetljeno buretom zapaljenog katrana. Pored kneza Miloša i kneginje LJubice balu je prisustvovao Mihailo Obrenović, kao i svi dvorani.

Tradiciju organizovanja Vaskršnjeg bala Kolo srpskih sestara nastavilo je 2013. godine i od tada se održava u kontinuitetu. Zbog pandemije bal nije organizovan 2020. i 2021. godine.

U skladu sa tradicijom negovanja humanih vrednosti našeg grada i prestonom tradicijom balova, Kolo srpskih sestara u organizaciji ovogodišnjeg bala podržali su Gradska turistička organizacija, predstavnici grada Kragujevca i brojni pojedinci.

Post Author: Milan

Ostavi komentar