Gordan Matić novi direktor Filmskog centra Srbije

Režiser  i producent, inače Kragujevčanin, Gordan Matić novi je direktor Filmskog centra Srbije, odlučila je na poslednjoj sednici Vlada Republike Srbije.

Gordan Matić rođen je 1971. godine u Kragujevcu gde je završio osnovnu i srednju školu, a u Beogradu Fakultet za kulturu i medije. Postdiplomske studuje je završio na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i pri Uneskovom programu Univerziteta „Lumier 2“ u Lionu – master menadžment u kulturi i medijima.

Matić je režirao nekoliko pozorišnih predstava, televizijskih i kratkih filmova, a reditelj je i popularnog i hvaljenog dugometražnog dokumentarno-igranog filma „Žućko – Priča o Radivoju Koraću“, kao i deset epizoda prve sezone dokumentarno-igrane serije Srpski srednjevekovni junaci, emitovanih na programu Radio televizije Srbije (RTS).

Osim toga, u periodu 2016 – 2018. Matić je bio selektor ŠIFF-a (Šumadijskog internacionalnog filmskog festivala) u Kragujevcu, a osnivač je i predavač filmske radionice FRKA. Član je Izvršnog odbora za kulturu i medije FICTS u Milanu i EFFE, Evropske asocijacije filmskih festivala

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar